Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 14.07.2025r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (180ml), chleb pszenno- żytni, razowy (25g), szynka drobiowa (20g), almette (20g), sałata lodowa (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).
II śniadanie: Mandarynka (65g) , gruszka (65g).
Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty (180ml), pancakes na kefirze z polewą malinową (20g), kompot jabłkowy (150ml).
Podwieczorek: Jogurt owocowy (90g), chrupki kukurydziane (10g), jabłko (30g).
WTOREK 15.07.2025r.
Śniadanie : Kakao (200ml), chleb pszenno- żytni, 4 ziarna (35g), masło (2g), pasztet- produkcja własna (20g), ogórek kiszony (20g), papryka (20g), herbata z cytryną (150ml).
II śniadanie: Arbuz (65g), rodzynki (5g).
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (180ml), ziemniaki z koperkiem (80g), kotlet mielony gotowany (55g), buraczek zasmażany (50g), kompot owocowy (150ml).
Podwieczorek: Bułka kajzerka, razowa (40g), masło (2g), ser żółty (20g), papryka (20g), herbata owocowa (150ml).
ŚRODA 16.07.2025r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (180ml), chleb pszenno- żytni (25g), masło (2g), szynka drobiowa (20g), ogórek zielony (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).
II śniadanie: Kiwi (65g), jabłko (65g), biszkopty (10g).
Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (180ml), makaron z białym serem i musem truskawkowym (20g), kompot owocowy (150ml).
Podwieczorek: Chałka (40g), masło (2g), dżem (5g), mleko (200ml).
CZWARTEK 17.07.2025r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (180ml), bułka pszenna (30g), masło (2g), twarożek z awokado, szczypiorek, rzodkiewka (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).
II śniadanie: Ananas (65g), jabłko (65g).
Obiad: Zupa krem z białych warzyw (180ml), ryż (40g), klopsiki wołowo- drobiowe z warzywami i sosem pomidorowym (50g), kompot owocowy (150ml).
Podwieczorek: Budyń waniliowy (150ml), mus malinowy (30g).
PIĄTEK 18.07.2025r.
Śniadanie: Manna na mleku(180ml), bułka wrocławska (45g), masło (2g), parówka na ciepło (20g), ketchup, rzodkiewka (10g), sałata (10g), herbata z cytryną (150ml).
II śniadanie: Banan (65g).
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (180ml), ziemniaki z koperkiem (80g), kotlet rybny gotowany (55g), surówka z kapusty kiszonej na bazie oliwy z oliwek (50g), kompot owocowy (150ml).
Podwieczorek: Kanapka (25g), masło (2g), pasta z ciecierzycy (20g)- produkcja własna, papryka (10g), herbata owocowa (150ml).
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną