Jadłospis
Poniedziałek 14.04.2025 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 3,2 % (180 ml), pieczywo pszenno-żytnie, razowe (25g), masło (2 g), parówka z szynki (20 g), ketchup (10 g), ogórek zielony (20 g), papryka (20 g), herbata z cytryną (150 ml),
II śniadanie: Jabłko (65 g), herbatniki (15 g),
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (180 ml), kluski kładzione z serem (120 g), marchewka do pochrupania (50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: Budyń śmietankowy (150 ml), z musem malinowym (30 g)
Wtorek 15.04.2025 r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 3,2 % (180 ml), bułka pszenna, orkiszowa (40 g), masło (2 g), twarożek ze szczypiorkiem (20 g), papryka (20 g), pomidor (10 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: Gruszka ( 65 g), rodzynki (5 g)
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (180 ml), ziemniaki (80 g), pieczeń rzymska (50 g), buraczek gotowany (50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: Kanapka - pieczywo pszenno-żytnie (25 g), kiełbasa szynkowa (20 g), ogórek zielony (20 g), herbata owocowa (150 ml)
Środa 16.04.2025 r.
Śniadanie: Kasza manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno- żytni, razowy (25 g), masło (2 g), szynka (20 g), sałata ( 10 g), ogórek zielony (20 g), herbata z cytryną (150ml)
II śniadanie: Sałatka owocowa (100 g) - produkcja własna, chrupki kukurydziane (10 g)
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (180 ml), ryż z polewą jogurtowo-malinową (120 g), kompot owocowy (150ml)
Podwieczorek: Ciasteczka owsiane( 20 g) - produkcja własna, soczek jabłkowy (150 ml)
Czwartek 17.04.2025 r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 3/2 % (180 ml), pieczywo pszenno-żytnie (35 g), masło (2 g), pasta z makreli (20 g), pomidor (20 g), ogórek kiszony (20 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: Kiwi, jabłko (65 g)
Obiad: Ryżanka (180 ml), ziemniaki (80 g), schab w sosie własnym (50 g), sałata lodowa z jogurtem naturalnym (50 g), kompot owocowy ( 150 ml)
Podwieczorek: Bułka wrocławska (30 g), masło (2 g), ser biały (20 g), dżem truskawkowy (30 g), herbata malinowa (150 ml)
Piątek 11.04.2025
Śniadanie: Mleko 3,2 % (200 ml), bułka pszenna, orkiszowa (25 g), masło ( 2g ), ser żółty (20 g), ogórek zielony (20 g), papryka (10 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: Banan (65 g),
Obiad: Krupnik ziemniakami i natką pietruszki ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem (80 g), kotlet rybny ( 50 g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy (150 ml), biszkopty (20 g)
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną