Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 18.11.2024 r.

Śniadanie: płatki jaglane na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno-żytni, razowy (35 g), masło (2 g), szynka drobiowa (20 g),ogórek zielony (20 g), rzodkiewka (7 g), herbata z cytryną (150 ml) 

II śniadanie: mandarynka, jabłko (65 g),

Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (180 ml), placek z jabłkiem ( 120 g), soczek jabłkowy ( 130 ml),  kompot owocowy (150 ml) 

Podwieczorek: kanapka (35 g) z masłem (2 g), pasta jajeczna z makreli (55 g), pomidor koktajlowy, ogórek kiszony (20 g), herbata owocowa (150 ml)

Wtorek 19.11.2024 r.

Śniadanie: kasza kuskus na mleku (180 ml), bułka pszenna, orkiszowa ( 40 g), masło (2 g), dżem truskawkowy (10 g), pomidor ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g), herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: gruszka (65 g), pestki dyni ( 10 g), chrupki kukurydziane ( 10 g)

Obiad: pomidorowa z makaronem ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem ( 80 g), kotlet mielony gotowany ( 55 g), surówka wielowarzywna na bazie jogurtu ( 50 g),  kompot owocowy (150 ml) 

Podwieczorek: budyń śmietankowy na mleku ( 150 ml), mus malinowy - produkcja własna ( 30 g)

Środa 20.11.2024 r.

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku 3,2 % ( 180 ml), kakao (180 ml), chleb pszenno-żytni, razowy (25 g), pasztet ( 20 g), ogórek kiszony ( 20 g), pomidor (20 g), szczypiorek, herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: sok buraczkowo-jabłkowy - produkcja własna , wafle suche ( 5 g), 

Obiad: zupa zalewajka z ziemniakami i kiełbasą białą ( 180 ml), makaron z truskawkami i serem białym ( 120 g), kompot owocowy (150 ml)

Podwieczorek: kanapka (35 g) z masłem (2 g), polędwica sopocka ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g), papryka czerwona ( 7 g),  herbata owocowa (150 ml) 

Czwartek 21.11.2024 r.

Śniadanie: manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno-żytni, orkiszowy ( 35 g), masło ( 2 g),kiełbasa parówkowa ( 20 g), pomidor ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g),  herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: kiwi (65 g), jabłko (65 g), biszkopty ( 20 g)

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i pomidorami ( 180 g), kasza gryczana (40 g), mięso wołowe w sosie własnym ( 55 g), surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki ( 50 g)

Podwieczorek: chałka ( 40 g), masło ( 2 g), serek homogenizowany ( 10 g), mleko (200 ml), mandarynka ( 50 g)

Piątek 15.11.2024 r.

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, razowy ( 35 g), z masłem ( 2 g), parówka na ciepło ( 50 g), ketchup, pomidor ( 20 g), papryka czerwona ( 10 g), szczypiorek, herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: jabłko ( 65 g), biszkopty ( 10 g)

Obiad: ryżanka z natką pietruszki ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem ( 80 g), duszony kotlet rybny (55 g), surówka z kapusty kiszonej ( 50 g), kompot owocowy (150 ml)

Podwieczorek: manna na mleku ( 150 ml), mus malinowy ( 30 g)

W jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną