Jadłospis
Poniedziałek 18.11.2024 r.
Śniadanie: płatki jaglane na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno-żytni, razowy (35 g), masło (2 g), szynka drobiowa (20 g),ogórek zielony (20 g), rzodkiewka (7 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: mandarynka, jabłko (65 g),
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (180 ml), placek z jabłkiem ( 120 g), soczek jabłkowy ( 130 ml), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: kanapka (35 g) z masłem (2 g), pasta jajeczna z makreli (55 g), pomidor koktajlowy, ogórek kiszony (20 g), herbata owocowa (150 ml)
Wtorek 19.11.2024 r.
Śniadanie: kasza kuskus na mleku (180 ml), bułka pszenna, orkiszowa ( 40 g), masło (2 g), dżem truskawkowy (10 g), pomidor ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: gruszka (65 g), pestki dyni ( 10 g), chrupki kukurydziane ( 10 g)
Obiad: pomidorowa z makaronem ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem ( 80 g), kotlet mielony gotowany ( 55 g), surówka wielowarzywna na bazie jogurtu ( 50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: budyń śmietankowy na mleku ( 150 ml), mus malinowy - produkcja własna ( 30 g)
Środa 20.11.2024 r.
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku 3,2 % ( 180 ml), kakao (180 ml), chleb pszenno-żytni, razowy (25 g), pasztet ( 20 g), ogórek kiszony ( 20 g), pomidor (20 g), szczypiorek, herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: sok buraczkowo-jabłkowy - produkcja własna , wafle suche ( 5 g),
Obiad: zupa zalewajka z ziemniakami i kiełbasą białą ( 180 ml), makaron z truskawkami i serem białym ( 120 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: kanapka (35 g) z masłem (2 g), polędwica sopocka ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g), papryka czerwona ( 7 g), herbata owocowa (150 ml)
Czwartek 21.11.2024 r.
Śniadanie: manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno-żytni, orkiszowy ( 35 g), masło ( 2 g),kiełbasa parówkowa ( 20 g), pomidor ( 20 g), ogórek zielony ( 20 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: kiwi (65 g), jabłko (65 g), biszkopty ( 20 g)
Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i pomidorami ( 180 g), kasza gryczana (40 g), mięso wołowe w sosie własnym ( 55 g), surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki ( 50 g)
Podwieczorek: chałka ( 40 g), masło ( 2 g), serek homogenizowany ( 10 g), mleko (200 ml), mandarynka ( 50 g)
Piątek 15.11.2024 r.
Śniadanie: chleb pszenno-żytni, razowy ( 35 g), z masłem ( 2 g), parówka na ciepło ( 50 g), ketchup, pomidor ( 20 g), papryka czerwona ( 10 g), szczypiorek, herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: jabłko ( 65 g), biszkopty ( 10 g)
Obiad: ryżanka z natką pietruszki ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem ( 80 g), duszony kotlet rybny (55 g), surówka z kapusty kiszonej ( 50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: manna na mleku ( 150 ml), mus malinowy ( 30 g)
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną