Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 3,2 % (200 ml), pieczywo pszenno-żytnie (25 g), masło (2 g), schab z czarnuszka (20 g), rzodkiew biała (20 g), kiełki lucerny, herbata malinowa z cytryną (150ml).
II śniadanie: Jabłko, kiwi (65g).
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (180 ml), Naleśniki z serem i polewą truskawkową (120 g), kompot z owoców leśnych (150ml).
Podwieczorek: Bułka wrocławska (40 g), pasta z wędliny (20 g), pomidor (20 g), rukola (2 g), Herbata (180 ml).
WTOREK 14.10.2025r.
Śniadanie : Płatki ryżowe na mleku (200ml), chleb kanapkowy (20 g), twarożek (20 g), papryka (20 g), herbata owoce lasu (150 ml).
II śniadanie: Banan (65 g).
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakiem 180 ml), kasza bulgur (25 g), gulasz wieprzowy (65 g), surówka z czerwonej kapusty (50 g), ziemniaki (80 g), kompot wiśniowy (150 ml).
Podwieczorek: Jogurt malinowy (180 ml)- produkcja własna .
ŚRODA 15.10.2025r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), chleb pszenno-żytnie, orkiszowy (20 g), masło (2 g), szynka książęca (20 g), sałata (20 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (150 ml).
II śniadanie: Gruszka, brzoswinia (65 g).
Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem (180 ml), pałka z kurczaka (60 g), ziemniaki (80 g), marchew z groszkiem (65 g), kompot agrestowy (180 ml).
Podwieczorek: Bułka orkiszowa (35 g), masło (2 g), jajko (25 g), szczypiorek (1 g), ogórek kiszony (15 g) herbata owocowa (150 ml).
CZWARTEK 16.10.2025r.
Śniadanie: Kasza manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb żytni, razowy (20 g), masło (2 g), ser żółty (20 g), ogórek zielony (20 g), roszponka (2 g), herbata z cytryną (180 ml).
II śniadanie: Śliwka (65 g), chrupki kukurydziane (20 g).
Obiad: Zupa z soczewicy (180 ml), ryż (80 g), pulpety w sosie pomidorowym (65 g), surówka z selera z rodzynką (60 g), kompot śliwkowy (180 ml).
Podwieczorek: Budyń waniliowy (180 ml) z musem truskawkowym (15 g), biszkopty (20 g).
PIATEK 17.10.2025 r.
Śniadanie: Kakao (200 ml), Bułka kajzerka (20 g), masło (2 g), serek kanapowy (20 g), szynka (20 g), szczypiorek (2 g), rzodkiewka (5 g).
II śniadanie: Arbuz (65 g).
Obiad: Zupa marchewkowa (180 ml), ziemniaki (80 g), ryba pieczona (65 g), bukiet warzyw (50 g), kompot owoce lasu (180 ml).
Podwieczorek: Chałka (30 g) z dżemem brzoskwiniowym (15 g), bawarka (180 ml), jabłko (65 g).
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną