Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 14.04.2025 r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 3,2 % (180 ml), pieczywo pszenno-żytnie, razowe (25g),  masło (2 g), parówka z szynki (20 g), ketchup (10 g), ogórek zielony (20 g), papryka (20 g), herbata z cytryną (150 ml), 

II śniadanie: Jabłko (65 g), herbatniki (15 g),

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty  z ziemniakami (180 ml), kluski kładzione z serem (120 g),  marchewka do pochrupania (50 g), kompot owocowy (150 ml)

Podwieczorek: Budyń śmietankowy (150 ml), z musem malinowym (30 g)

Wtorek 15.04.2025 r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 3,2 % (180 ml),  bułka pszenna, orkiszowa (40 g), masło (2 g), twarożek ze szczypiorkiem (20 g), papryka (20 g), pomidor (10 g), herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: Gruszka ( 65 g), rodzynki (5 g)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (180 ml), ziemniaki (80 g), pieczeń rzymska (50 g), buraczek gotowany (50 g), kompot owocowy (150 ml)

Podwieczorek: Kanapka - pieczywo pszenno-żytnie (25 g), kiełbasa szynkowa (20 g), ogórek zielony (20 g), herbata owocowa (150 ml)

Środa 16.04.2025 r.

Śniadanie: Kasza manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb pszenno- żytni, razowy (25 g), masło (2 g), szynka (20 g), sałata ( 10 g), ogórek zielony (20 g), herbata z cytryną (150ml)

II śniadanie: Sałatka owocowa (100 g) - produkcja własna, chrupki kukurydziane (10 g)

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (180 ml), ryż z polewą jogurtowo-malinową (120 g),  kompot owocowy (150ml)

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane( 20 g) - produkcja własna, soczek jabłkowy (150 ml)

Czwartek 17.04.2025 r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 3/2 % (180 ml), pieczywo pszenno-żytnie (35 g), masło (2 g), pasta z makreli (20 g), pomidor (20 g), ogórek kiszony (20 g),  herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: Kiwi, jabłko (65 g) 

Obiad: Ryżanka (180 ml), ziemniaki (80 g), schab w sosie własnym (50 g), sałata lodowa z jogurtem naturalnym (50 g), kompot owocowy ( 150 ml)

Podwieczorek: Bułka wrocławska (30 g), masło (2 g), ser biały (20 g), dżem truskawkowy (30 g), herbata malinowa (150 ml)

Piątek 11.04.2025

Śniadanie: Mleko 3,2 % (200 ml), bułka pszenna, orkiszowa (25 g), masło ( 2g ), ser żółty (20 g), ogórek zielony (20 g), papryka (10 g), herbata z cytryną (150 ml)

II śniadanie: Banan (65 g), 

Obiad: Krupnik  ziemniakami i natką pietruszki ( 180 ml), ziemniaki z koperkiem (80 g), kotlet rybny ( 50 g),  surówka z kapusty kiszonej i marchewki (50 g), kompot owocowy (150 ml)

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy (150 ml), biszkopty (20 g)

 

W jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną