Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025r.

Śniadanie: Płatki owsiane  na mleku 3,2 % (200 ml), pieczywo pszenno-żytnie (25 g), masło (2 g), schab z czarnuszka (20 g), rzodkiew biała (20 g), kiełki lucerny, herbata malinowa z cytryną (150ml).

II śniadanie: Jabłko, kiwi (65g).

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (180 ml), Naleśniki z serem i polewą truskawkową (120 g), kompot z owoców leśnych (150ml).

Podwieczorek: Bułka wrocławska (40 g), pasta z wędliny (20 g), pomidor (20 g), rukola (2 g), Herbata (180 ml).

WTOREK 14.10.2025r.

Śniadanie : Płatki ryżowe na mleku (200ml), chleb kanapkowy (20 g), twarożek (20 g), papryka (20 g), herbata owoce lasu (150 ml).

II śniadanie: Banan (65 g).

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakiem 180 ml), kasza bulgur (25 g), gulasz wieprzowy (65 g), surówka z czerwonej kapusty (50 g), ziemniaki (80 g), kompot wiśniowy (150 ml).

Podwieczorek: Jogurt malinowy (180 ml)- produkcja własna .

ŚRODA 15.10.2025r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), chleb pszenno-żytnie, orkiszowy (20 g), masło (2 g), szynka książęca (20 g), sałata (20 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (150 ml).

II śniadanie: Gruszka, brzoswinia (65 g).

Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem (180 ml), pałka z kurczaka (60 g), ziemniaki (80 g), marchew z groszkiem (65 g), kompot agrestowy (180 ml).

Podwieczorek: Bułka orkiszowa (35 g), masło (2 g), jajko (25 g), szczypiorek  (1 g), ogórek kiszony (15 g) herbata owocowa (150 ml).

CZWARTEK 16.10.2025r.

Śniadanie: Kasza manna na mleku 3,2 % (180 ml), chleb żytni, razowy (20 g), masło (2 g), ser żółty (20 g), ogórek zielony (20 g), roszponka (2 g), herbata z cytryną (180 ml).

II śniadanie: Śliwka (65 g), chrupki kukurydziane (20 g).

Obiad: Zupa z soczewicy (180 ml), ryż (80 g), pulpety w sosie pomidorowym (65 g), surówka z selera z rodzynką (60 g), kompot śliwkowy (180 ml). 

Podwieczorek: Budyń waniliowy (180 ml) z musem truskawkowym (15 g), biszkopty (20 g).

PIATEK 17.10.2025 r.

Śniadanie: Kakao (200 ml), Bułka kajzerka (20 g), masło (2 g), serek kanapowy (20 g), szynka (20 g), szczypiorek (2 g), rzodkiewka (5 g).

II śniadanie: Arbuz (65 g).

Obiad: Zupa marchewkowa (180 ml), ziemniaki (80 g), ryba pieczona (65 g), bukiet warzyw (50 g), kompot owoce lasu (180 ml).

Podwieczorek: Chałka (30 g) z dżemem brzoskwiniowym (15 g), bawarka (180 ml), jabłko (65 g).

W jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną