Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 14.07.2025r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (180ml), chleb pszenno- żytni, razowy (25g), szynka drobiowa (20g), almette (20g), sałata lodowa (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).

II śniadanie: Mandarynka (65g) , gruszka (65g).

Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty (180ml), pancakes na kefirze z polewą malinową (20g), kompot jabłkowy (150ml).

Podwieczorek: Jogurt owocowy (90g), chrupki kukurydziane (10g), jabłko (30g).

WTOREK 15.07.2025r.

Śniadanie : Kakao (200ml), chleb pszenno- żytni, 4 ziarna (35g), masło (2g), pasztet- produkcja własna (20g), ogórek kiszony (20g), papryka (20g), herbata z cytryną (150ml).

II śniadanie: Arbuz (65g), rodzynki (5g).

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (180ml), ziemniaki z koperkiem (80g), kotlet mielony gotowany (55g), buraczek zasmażany (50g), kompot owocowy (150ml).

Podwieczorek: Bułka kajzerka, razowa (40g), masło (2g), ser żółty (20g), papryka (20g), herbata owocowa (150ml).

ŚRODA 16.07.2025r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (180ml), chleb pszenno- żytni (25g), masło (2g), szynka drobiowa (20g), ogórek zielony (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).

II śniadanie: Kiwi (65g), jabłko (65g), biszkopty (10g).

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (180ml), makaron z białym serem i musem truskawkowym (20g), kompot owocowy (150ml).

Podwieczorek: Chałka (40g), masło (2g), dżem (5g), mleko (200ml).

CZWARTEK 17.07.2025r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (180ml), bułka pszenna (30g), masło (2g), twarożek z awokado, szczypiorek, rzodkiewka (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml).

II śniadanie: Ananas (65g), jabłko (65g).

Obiad: Zupa krem z białych warzyw (180ml), ryż (40g), klopsiki wołowo- drobiowe z warzywami i sosem pomidorowym (50g), kompot owocowy (150ml).

Podwieczorek: Budyń waniliowy (150ml), mus malinowy (30g).

PIĄTEK 18.07.2025r.

Śniadanie: Manna na mleku(180ml), bułka wrocławska (45g), masło (2g), parówka na ciepło (20g), ketchup, rzodkiewka (10g), sałata (10g), herbata z cytryną (150ml).

II śniadanie: Banan (65g).

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (180ml), ziemniaki z koperkiem (80g), kotlet rybny gotowany (55g), surówka z kapusty kiszonej na bazie oliwy z oliwek (50g), kompot owocowy (150ml).

Podwieczorek: Kanapka (25g), masło (2g), pasta z ciecierzycy (20g)- produkcja własna, papryka (10g), herbata owocowa (150ml).

W jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną