Jadłospis
Poniedziałek 29.04.2024 r.
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku (200 ml), chleb pszenno-żytni, razowy (35 g), masło (2 g), ser Almette (5 g), szynka (20 g), pomidor (20 g), szczypiorek, herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: gruszka (65 g), herbatniki (10 g)
Obiad: pomidorowa z makaronem (180 ml), ziemniaki z koperkiem (80 g), polędwiczka w płatkach kukurydzianych (55 g), mizeria na jogurcie (50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: kisiel wiśniowy (150 ml)
Wtorek 30.04.2024 r.
Śniadanie: manna na mleku (180 ml), bułka pszenna, orkiszowa (20 g), masło (2 g), kiełbasa parówkowa na ciepło (20 g), ketchup, rzodkiewka (10 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: banan (65 g)
Obiad: ryżanka z natką pietruszki (180 ml), ziemniaki z koperkiem (80 g), kotlet rybny pieczony (55 g), surówka z kiszonej kapusty (50 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni, 4 ziarna (25 g), masło (2 g), szynka (20 g), ogórek zielony (30 g), papryka czerwona (10 g), herbata malinowa (150 ml)
Środa 01.05.2024 r.
ŚWIĘTO PRACY
Czwartek 02.05.2024 r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (200 ml), chleb pszenno-żytni, orkiszowy (25 g), masło (2 g), pasztet (20 g), ogórek kiszony (20 g), papryka czerwona (10 g), herbata z cytryną (150 ml)
II śniadanie: jabłko (65 g)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (180 ml), naleśniki z serkiem homogenizowanym i polewą truskawkową (110 g), borówka (30 g), kompot owocowy (150 ml)
Podwieczorek: bułka wrocławska (40 g), masło (2 g), ser żółty (20 g), dżem (5 g), ogórek zielony (20 g), sałata (20 g), herbata owocowa (150 ml)
Piątek 03.05.2024 r.
ŚWIĘTO KONSTYTUCJI
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną