Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 08.12.2025r.

Śniadanie: Owsianka na mleku (1,5) 3,2 % 150 ml z jabłkiem i rodzynkami, chleb razowy 35 g (1) z masłem 3 g (5), szynka książęca (20 g), papryka, ogórek zielony (20 g), herbata z cytryną (180ml). 

II śniadanie: Banan (65 g), Kiwi (65 g), rzodkiew biała (10 g).

Obiad: Zupa kapuśniak (180 ml) z ziemniakami, naleśniki (1,2,5) nadziewane serem białym z polewą truskawkową (120 g), talarki z kalarepy (20 g), kompot owocowy (180 ml).

Podwieczorek: Bułka kajzerka 35 g (1), masło 2 g(5), pasta z wędliny 20 g (5), kiełki (10 g), rzodkiewka (10 g), plaster pomarańczy, herbata owoce lasu (180 ml).

WTOREK 09.11.2025 R.

Śniadanie: Płatki ryżowe (1) na mleku 3,2 % 180 ml (5) z żurawiną suszoną, bułka wrocławska 25 g(1), masło 3 g (5), jajecznica na parze 25 g(2), pomidor (20 g), roszponka (5 g), herbata z cytryną 180 ml

II śniadanie: Jogurt wiśniowy (5) 180 ml- wyrób własny.

Obiad: Zupa z soczewicy 180 ml, kasza pęczak 80 g (1), pulpeciki gotowane 60 g (1,2), surówka z buraków (50 g), kompot agrestowy (180 ml).

Podwieczorek: Pieczywo mieszane (1) z masłem 25 g (5), kurczak gotowany (20 g), ogórek kiszony (20 g), żółta papryka (20 g), herbata owocowa (180 ml).

ŚRODA 10.12.2025r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (1,5) z tartą gruszką 180 ml, pieczywo mieszane (1) z masłem (35 g), ser żółty 20 g(5), roszponka (5 g), rzodkiew biała (10 g), herbata owocowa (150 ml). 

II śniadanie: Mandarynka (65 g), pestki dyni (10 g), tarta marchewka (20 g).

Obiad: Zupa krem z warzyw z grzankami(1) 180 ml, filet drobiowy 80 g (1,2), ziemniaki z koperkiem (80 g), sałata z jogurtem 50 g (5), kompot śliwkowy (180 ml).

Podwieczorek: Jaglanka z suszonymi owocami (morele, rodzynki, żurawina), biszkopty (1,2,5), herbata z cytryną (180 ml).

CZWARTEK 11.12.2025r.

Śniadanie: Kasza manna (1) na mleku (5) z malinami 180 ml, pieczywo pszenno-żytnie, orkiszowe (1) 25 g, masło 2 g 95), szynka (20 g), sałata (10 g), papryka kolorowa (10 g), herbata dzika róża (180 ml).

II śniadanie: Mus owocowo-warzywny (120 ml), wafle ryżowe (20 g), pestki dyni (10 g).

Obiad: Krupnik z natką 180 ml (1), an wywarze mięsno warzywnym, spaghetti (120 g), makaron (1), surówka z selera z rodzynkami i jogurtem naturalnym 20 g (5,6), kompot z jabłek (180 ml).

Podwieczorek: Bułka wrocławska (1,2,5) 35 g, z masłem (5) 3 g, pasta z jajka (2) ze szczypiorkiem i rzodkiewką (10 g), kiwi (20 g), kawa inka na mleku 180 ml (1,5).

PIATEK 12.12.2025 r.

Śniadanie: Makaron ryżowy na mleku 180 ml (1,5), bułka kajzerka 35 g (1,2,5), masło 2 g, serek truskawkowy (5) wyrób własny 20 g, kakao 180 ml (5).

II śniadanie: Mandarynka (65 g), marchewka (10 g), jabłko (65 g).

Obiad: Zupa z zielonego groszku 180 ml ze słonecznikiem, ziemniaki (80 g), ryba pieczona (1,2,3), surówka z kapusty kiszonej z cebulką i oliwą (50 g), kompot owocowy (180 ml).

Podwieczorek: Sałatka owocowa (50 g0, chrupki kukurydziane (20 g), woda z cytryną (180 ml).

Lista alergenów w żywieniu dzieci w żłobku|: 1- zboża zawierające gluten, 2-jaja i produkty pochodne, 3-ryby i produkty pochodne, 4-orzechy i migdały, 5-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 6-eler i produkty pochodne. 

W jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Między posiłkami dzieci do picia dostają wodę mineralną niegazowaną